Managementul Calitatii

Aerofina SA a fost preocupata inca de la infiintare (in anul 1980) de calitatea produselor sale. Odata cu standardul de calitate international ISO 9001:2001, a fost implementat si primul Sistem de asigurare a calitatii, certificat de AEROQ si OMCAS. Cu timpul, sistemul a evoluat si s-a transformat in Sistem de Management al Calitatii, odata cu introducerea standardului de calitate ISO 9001:2015. De asemeni, SMC Aerofina tine permanent cont si adapteaza procedurile sale si in functie de cerintele specifice clientilor sai semnificativi (MApN, CFR, SAFRAN, ALSTOM, THALES), in asa fel incat sa le satisfaca asteptarile de calitate.

  • SMC implementat in AEROFINA respecta in totalitate abordarea bazata pe proces si gandirea pe baza de risc. Astfel ca in osatura de baza, au fost stabilite procesele necesare pentru realizarea produsului: cercetare-dezvoltare, aprovizionare, productie, inspectie, incercare, validare si tratarea reclamatiilor (suport client), iar apoi au fost atasate toate celelalte procese adiacente solicitate expres de standardul de calitate SR EN ISO 9001:2015: controlul informatiilor documentate, auditul intern, analiza cerinte client, suport resurse (managementul resurselor), controlul produsului neconform, analiza datelor, analiza efectuata de managementul de la cel mai inalt nivel, actiuni corective, planificarea si implementarea de actiuni de tratare a riscurilor si oportunitatilor si imbunatatirea continua.
  • Toate aceste procese sunt documentate in proceduri, care au fost implementate, imbunatatite continuu si au fost certificate de un organism de terta parte AEROQ (Certificat nr. 009/19.07.2018).
  • Pentru produsele si serviciile destinate achizitiei de catre MApN. au fost implementate cerintele de calitate prevazute in standardele de calitate NATO, AQAP specificate in contracte.
  • SMC a fost certificat conform cerintelor de calitate ale NATO, AQAP 2110, AQAP 2105, de catre organismul de secunda parte OMCAS (Certificat nr. 3/20.09.2018).
  • Pentru produsele destinate transportului feroviar si cu metroul se aplica reglementarile Ministerului transpor-turilor: OMT290/2000, OMT410/1999, OMT490/2000.
  • AEROFINA a elaborat o procedura care furnizeaza datele necesare pentru identificarea riscurilor, identificarea amenintarilor, vulnerabilitatilor prezente in cadrul activitatilor curente, evaluarea riscurilor prin masurarea probabilitatii de aparitie, identificarea celor mai adecvate metode de tratare a riscurilor monitorizarea implementarii masurilor de control, precum si a eficacitatii acestora precum si revizuirea si raportarea periodica a situatiei riscurilor.