Despre Noi

Prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Romania, nr 165/1980, se infiinteaza incepand cu 15 mai 1980 Intreprinderea de Cercetare si Productie de aparate si echipamente de bord pentru aeronave, cu sediul in Bucuresti, avand ca obiect de activitate cercetarea stiintifica, proiectarea constructiva si tehnologica precum si productia de aparate de bord si echipamente pentru aeronave.

Denumirea se pastreaza doar pana in 1985 cand devine Intreprinderea de Echipamente Aerospatiale “AEROFINA” Bucuresti.

Prin Hotararea Guvernului Romaniei nr 261/1991, Intreprinderea de Echipamente Aerospatiale “AEROFINA” Bucuresti trece ca subunitate in structura Regiei Autonome “Grupul Industrial al Armatei” cu obiect de activitate: cercetarea, proiectarea, fabricatia, modernizarea, repararea, comercializarea si service-ul in tara si strainatate a echipamentelor de bord pentru tehnica aerospatiala, terestra si navala.

avion
avion

In iulie 1997 prin Hotararea Guvernului Romaniei nr 324/1997 privind infiintarea Regiei Autonome “Arsenalul Armatei” si a unor societati comerciale prin reorganizarea unor regii autonome, ia fiinta Societatea Comerciala “AEROFINA” S.A. Bucuresti, societate pe actiuni cu capital integral de stat si personalitate juridica proprie.

Dupa o perioada de cativa ani de incercari de privatizare, la 14.01.2000, S.C. AEROFINA S.A. devine societate cu capital integral privat romanesc avand sediul in str. Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 2-4, sector 2 Bucuresti.

Din 2008 societatea se relocheaza in noua locatie din Sos. Fabrica de Glucoza nr 2-4, si continua activitatea de baza in industria aeronautica, in acelasi timp extinzand eforturile de implicare si dezvoltare in industria de cale ferata.

Ca urmare a cresterii constante a cifrei se afaceri, si in consecinta a nevoii de dezvolatre,  in anul 2013 societatea a achizitionat o locatie noua in zona industriala Ghimbav, in vecinatatea unuia dintre principalii nosrtii clienti IAR Brasov.

In vederea transferarii unei parti a activitatii in noua locatie, AEROFINA a realizat o serie de lucrari de intretinere si moderanizare a cladirii, prin eforturi proprii, cu fonduri din profitul realizat, urmand ca in viitorul apropiat locatia sa fie data in exploatare.

avion